NJ-2013a

Nieuwjaarsreceptie 2013

NJ-2013aHet eerste optreden in 2013 is alweer een feit: de Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis Someren op de tweede dag van het nieuwe jaar. Evenals vorig jaar begon dit jaar nat en regenachtig en dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Ons seniorenorkest was nagenoeg helemaal compleet en dat was te merken toen we ons moesten “installeren” in de hal voor de raadszaal: we konden er bijna niet in. Het bestuur zal dan ook overwegen om een kleine verbouwing aan te vragen aan de achterzijde waar het balkon kan worden overkapt. Dan kan daar volgend jaar het slagwerk gaan staan en hebben de fluiten vooraan wat meer ruimte…
Voor onze dirigent Roger was het de eerste keer dat hij in deze bijzonder klankrijke ruimte zijn baton hanteerde, maar het is hem waarschijnlijk niet tegengevallen. Iedereen deed zoveel mogelijk zijn best om ff of pp te spelen en de gespeelde muziekstukken kwamen er allemaal bijzonder goed uit!NJ-2013 Na de Nieuwjaarstoespraak van de Burgemeester was het woord aan Helma Verberne van de Stichting Someren Natuurlijk en zij maakte de Zùmmerse Mens 2012 bekend: Pierre Koolen van de Boerenkamplaan 107 in Someren-Eind (zie foto).
En ja, dan zit het er weer op en vertrekken we gezamenlijk naar ons “rustadres” Hotel Centraal om bij te komen van de biertjes in het gemeentehuis en voor een vooruitblik op het komende jaar… En dan komen er heel wat zaken om de hoek kijken: nieuwe en oude muziekstukken, nieuwe en oude of verouderde muzikanten, het veranderen van een naam en het werven van “vrienden” wat toch weer een score opleverde.
We zijn dit jaar weer goed begonnen en gaan de rest vol goede moed tegemoet. Het hele orkest wenst alle lezers dan ook een Gelukkig, Gezond en Muzikaal Nieuwjaar!
(De foto’s bij dit artikel zijn van Eric Driessen).