Gaviolizaal

Gavioli 1Helmond, Gaviolizaal, een mooie grote ruimte met goede akoestiek, rondom gevuld met grote en kleine draaiorgels, voorzien van een breed podium en plaats voor ruim 150 bezoekers en die waren er ook. De zaal was helemaal vol, alle orgels waren op “ssstt….” gezet en dus was het aan ons om een mooie concertmiddag te verzorgen en dat hebben we gedaan.
De middag werd geopend door een bestuurslid van de “orgelverzamelaars” en daarna kreeg onze lady speaker het woord. Gelukkig had ze de locatie kunnen vinden want aanvankelijk was ze ervan overtuigd dat ze naar een Italiaans restaurant moest en dat we daar op het menu zouden staan… Maar nadat ze wederom op geheel eigen wijze “het Seniorenorkest Groot Someren onder leiding van onze maestro Roger Cobben” had aangekondigd, konden we van start.
We hadden een middagvullend programma te verzorgen en daarvoor waren in totaal 18 nummers uitgezocht, van alles wat: marsen, ballades, medleys van Argentijnse tango’s en Mexicaanse rumba- en sambanummers, een Spaanse paso doble, een medley van Sinatra-songs en een verzameling van Sousamarsen alsmede een aantal Evergreens en Best Songs Ever, met als tussendoortje een Böhmische wals.

Gavioli 2

En het werd gewaardeerd! Het publiek was stil, luisterde aandachtig, beloonde elk nummer met een hartelijk applaus en had lovende kritieken na afloop. Niet dat alles perfect liep want onze dirigent had bij maat 20 de grootste moeite om Sinatra weer op het rechte pad te krijgen (!) maar er werd verder heel dynamisch en oplettend gespeeld.
Het is ons allemaal heel goed bevallen en dit smaakte echt naar meer; we zouden hier best nog eens op willen treden. En gelukkig was onze trouwe flitser weer aanwezig, dus hebben we weer een mooie verzameling foto’s voor ons archief en nageslacht; Piet weer hartstikke bedankt!  (De foto’s bij dit artikel en in het fotoalbum zijn van Piet Berkers uit Someren).