Open repetitie 18 december 2018.

Het is een traditie geworden dat ons orkest op de laatste repetitie van het jaar een open repetitie organiseert en vandaag werd een 20-tal gasten verwelkomd door onze voorzitter Fred.
Roger had vanochtend in zijn auto natuurlijk al na zitten denken hoe hij deze klus weer zou klaren. Vorig jaar had hij een soort Maestro georganiseerd, nu gaf hij iedereen een lesje instrumentenkennis. Vol verve werden alle instrumenten, die binnen het orkest worden bespeeld, voorgesteld. Hij is blij met iedere instrument maar de hobo bleek een speciaal plekje in zijn hart te hebben.
Max, de kleinzoon van Hans Hendrikx werd op de schoot van zijn opa gezet en hij bleek al een heleboel te hebben meegekregen van deze muziekles. Volgens Roger was hij de enige van het orkest die vol belangstelling naar de dirigent keek…Roger liet de gasten ook zingen. Kortom het was heel gezellig maar vooral leerzaam. En Roger verzekerde: iedereen kan het leren, jong en oud!

Jubilarissen 2018Zoals gebruikelijk werden na de repetitie onze jubilarissen gehuldigd. Het waren er maar liefst drie, Jan Hagelaar, Frits van Schijndel en Dick Kremers.die hun twaalfeneenhalf jarig jubileum vierden. Jan werd o.a. geroemd om zijn beginsolo (op de bariton) van zovele malen “Daheim in Böhmen” en ook omdat hij zoveel plezier heeft van zijn hondje Fred (grapje natuurlijk).
Frits is een van de trouwste leden. Iedereen kan altijd een beroep op hem doen. “Laat Frits maar schuiven”, zei Fred (Frits speelt schuiftrombone).
Dick Kremers is zeer ondernemend en onder andere heel actief bij de activiteiten van ons “Klein ensemble”.
Fred had voor ieder een passend woordje en uiteraard een (kerst)cadeautje.

Aansluitend werd Roger ook bedankt voor alle inspanning en inzet, met een kerstboompje voor in zijn nieuwe huis in Berg aan de Maas. We wensen hem een goeie tijd in zijn nieuwe onderkomen. Ook Agnes en Hans werden bedankt voor hun zorg en enthousiasme in ons clubhuis.
Tot slot wenste de voorzitter iedereen FIJNE FEESTDAGEN EN VOORAL EEN GEZOND 2019. (tekst Annie Meeuws)