Night of the Music

Night of the Music“Zeer verrassend, prachtig, mooi gespeeld en gezongen, wat een gezellige muziekavond” zijn slechts enkele van de superlatieven die ons te beurt vielen tijdens de pauze en na afloop van ons concert “Night of the Music” op zaterdagavond 3 november. En inderdaad, onder leiding van onze dirigent Roger Cobben hebben we, na een terdege voorbereiding en met onze regisseuse Maria van Gastel, samen met het duo “The Flying Deers” en zangeres Simone Slegers een mooi concert uitgevoerd in een erg goed gevulde “de Ruchte”.

Eigenlijk bestond de avond uit alleen maar hoogtepunten met een verrassende “freeze” bij aanvang, gevolgd door een knallend begin met “A Brand New Day”, met een prachtig solo-optreden van Anne-Marie Smits op hobo en met prima uitgevoerde zang- en muziekstukken terwijl op de achtergrond mooie filmbeelden van Peter Maas de sfeer ondersteunden.

“The Flying Deers” zorgden met hun Sinatra-achtige songs voor een ontspannen en “happy sfeertje” terwijl Simone met haar fantastisch gezongen ballades bij het publiek de gevoelige snaren beroerde.
Ook het orkest blonk uit bij het begeleiden van de zangers maar nog meer bij de eigen muziekstukken die voor de eerste keer werden uitgevoerd.
Er was veel gerepeteerd maar het resultaat was er dan ook naar: “New York” heeft onze “lofzang” over de stad zeker gehoord en het in Colombia gelegen “Tumaco” zal onze uitvoering absoluut weten te waarderen.
Een fantastische avond met een knallend begin en een daverend einde waarbij alle artiesten en muzikanten gezamenlijk nogmaals “A Brand New Day” uitvoerden. En dat alles voor een fantastisch en dankbaar publiek!
En nu op naar het volgende concert in tweeduizend-zoveel…
Er is een album gemaakt met een selectie mooie foto’s gemaakt door Theo van den Boomen.