Pracht Paren Concert 2018

PPCTerwijl de 51 bruidsparen langzaamaan “de Einder” in Someren-Eind vulden, hebben we de middag geopend met wat aardige muziekstukken, zeer geschikt voor alle gehoorapparaten, zoals bijvoorbeeld “Wien bleibt Wien”. En om iedereen in de stemming te krijgen werd er wat Zuid-Amerikaanse muziek en een heerlijk walsje gespeeld.
Toen was het de beurt aan de burgemeester om haar felicitaties over te brengen en dat kwam ze niet alleen doen: ze liet zich vergezellen door drie “wijze” mannen (en het was pas 13 oktober?) en sprak namens B&W en de gehele gemeenteraad de bruidsparen toe.
Ze was onder andere even terug gedoken in de tijd om te verhalen wat er zoals gebeurd was in de jaren dat de verschillende bruidsparen getrouwd waren.
Voor de 50-jarigen (43 paren) ging dit terug naar 1968, toen de eerste Nederlandse metro werd geopend in Rotterdam door prinses Beatrix, toen Martin Luther King werd vermoord in Memphis Tennessee en later dat jaar ook Robert Kennedy werd neergeschoten en een dag later overleed, maar ook het jaar waarin Jan Jansen als eerste Nederlander de Tour de France won en de Fabeltjeskrant voor de eerste keer op televisie kwam.
Voor de 60-jarigen (7 paren) uit 1958: Amerika lanceert de eerste kunstmaan Exporer-1, Charles de Gaulle wordt president van Frankrijk en Pipo de Clown verschijnt voor het eerst op tv.
Maar er was ook een 65-jarig bruidspaar en daarvoor moest 1953 worden aangeboord, het jaar van de watersnoodramp waardoor we nu de Deltawerken kennen, maar ook het jaar waarin de DNA-structuur werd gevonden.
Na haar toespraak was het weer de beurt aan ons orkest om de muzikale stemming er weer in te brengen en dat hebben we gedaan. We hadden dit keer veel uitvallers wegens andere verplichtingen, maar zoals de dirigent fijntjes opmerkte blijkt het ook heel goed te gaan zonder degenen die er niet waren en trouwens, anders hadden we niet op het podium gepast!
De dag werd verder aan elkaar “gekletst” door Twan de Groot en na ons traden er nog verschillende andere partijen op, zoals zangvereniging Con Amore en het jeugdorkest van Harmonie Juliana en voor de vrolijke noot werd gezorgd door Wim van de Moosdijk.