In memoriam Hans Hebinck

Hans HebinckVandaag, 23 januari 2019, hebben we in een mooie ceremonie afscheid genomen van Hans Hebinck, een van onze trouwe muzikanten. Hans was bijna vijf jaar lid van ons orkest en speelde met veel plezier op zijn besbas. Hij kwam altijd graag naar de repetitie en tijdens de pauzes was het steeds gezellig “buurten” met hem; hij kon overal over meepraten.
Hans was ook een sterke ondersteuning in het orkest; bassen zijn nu eenmaal erg belangrijk en wat dat betreft stond hij zijn mannetje.
In 2018 werd hij ziek en met stapjes moest hij steeds meer afstand nemen van zijn bas, zoveel zelfs dat hij er niet meer op kon spelen. Toch kwam Hans nog regelmatig naar de repetities om te luisteren en om mee koffie te drinken en ook bij ons concert “Night of the Music” in november afgelopen jaar, was hij present. Hij genoot van het orkest.
Op zijn wens speelden we vandaag zijn geliefde nummers “Highland Cathedral” en “Gabriella’s Song” in welk laatste nummer Koen Wijnen de prachtige solo voor zijn rekening nam.
Ook Steven Geraads, neef van Hans, trad op als solist op klarinet en speelde met verve de Sarabande uit de tweede cellosuite van Bach in D-mineur, onverbeterlijk mooi!
Hans, fijn dat we voor jou mochten musiceren en bedankt voor wie je voor ons was. We zullen je niet vergeten.