wilhelminaplein1

Midzomernachtegaalconcert

wilhelminaplein1Mannenkoor De Nachtegaal hield op zondag 1 september haar zevende editie van het bekende Midzomernachtegaalconcert op het Wilheminaplein in Someren. Traditiegetrouw wordt dan ook een podium geboden aan andere Somerense koren, muziekgezelschappen en artiesten en ditmaal was ons seniorenorkest dus ook van de partij.
Het Mannenkoor startte om 14.00 uur het concert, gevolgd door een optreden van Jacob van Eijk; Jacob is Nederlandse kampioen op xylofoon en marimba en dat was ook wel te horen. Jammer dat de wind soms wat vervelend in de microfoons blies. Daarna zong entertainmentkoor Estrade en als laatste mochten wij onze tonen over het Wilhelminaplein strooien.
Het was maar een kort optreden waarbij we wat minder rekening moesten houden met “hard en zacht” spelen, omdat de wind ook ons parten speelde. En dat was te merken toen een windvlaag een baritonspeler zo hard in de rug blies dat hij halverwege bij Petit Paris een maat te vlug inzette… Maar dat mocht de pret niet drukken, de dirigint trok met twee slagen de zaak weer bij elkaar! We hebben weer eens van ons laten horen en ook Walter Kalischnig vond dat we bijzonder aardig klonken; hij wil graag weer eens komen luisteren tijdens onze repetities en hij is dan ook van harte welkom. En voor degenen die niet weten wie Walter is? Hij is componist in ruste, woont al meer dan 20 jaar in Someren en heeft ruim 1700 composities en arrangementen op zijn naam staan.
(Foto’s van Rob Caljouw staan in een album).