muziektuin1

Muziektuin concert Beek en Donk

muziektuin111 augustus, de dag waarop elk jaar de meteorenzwerm Perseïden begint te verschijnen en binnenkomt aan de hemel binnen het sterrenbeeld Perseus, zaten wij knus in Beek en Donk op de kiosk in “hun Muziektuin”. muziektuin2Beek en Donk (nu gemeente Laarbeek) telt ongeveer zestien muziekverenigingen en men is van plan in de Muziektuin elk jaar optredens te gaan verzorgen analoog aan de Caratconcerten in Helmond. En als je met zo’n project begint is het wel zaak dat je een indrukwekkende start maakt en dan heb je natuurlijk goede orkesten nodig. Alla, we zijn er! Onze roem snelt ons kennelijk hard vooruit en daar zaten we dan weer op een prachtige zonnige dag om wat lekkere vlotte muziekstukken uit te voeren. En omdat het zowat voor iedereen einde vakantietijd is werd er veel “vakantielanden muziek” gespeeld, dus vooral Spaans en Italiaans. En aan publieke belangstelling geen gebrek: het terras voor het Park Paviljoen zat bomvol en het was maar goed dat er een vijver tussen het publiek en de kiosk lag… Overigens mocht op het terras gedanst worden en in de vijver gezwommen, aldus de presentator uit Laarbeek.
Voor de aanvang van het concert introduceerde deze man ons en vertelde en passant dat de naam “seniorenorkest” alleen het gevolg was van de twee bassisten van respectievelijk 86 en 88 jaar, niet beseffende dat hij Dick daarmee zowat een hartverzakking bezorgde… Maar verder bleek hij zich goed te hebben voorbereid want hij kende zowat alle werkgevers van onze dirigent Roger Cobben, die hij aan het eind van ons optreden verwarde met Willy Schobben… Hij was dus echt onder de indruk geraakt van onze muzikale kwaliteiten!
En inderdaad, het liep ook allemaal “lekkertjes”. muziektuin3Het kan niet steeds perfect zijn, hoewel we dat nastreven, maar het grote publiek geniet van de gekozen muzieksoorten en hoort bijvoorbeeld niet dat een bepaalde instrumentgroep vergeet in te vallen halverwege de solo van een ander instrument… Maar ja, als je ook zo onder de indruk raakt kan dat gebeuren!

Het was weer een leuk en gezellig uitstapje dat werd afgesloten met een lekkere borrel en kennelijk zijn we voor volgend jaar al weer uitgenodigd voor een tweede optreden. Gezellig!!
Kijk bij de fotoalbums voor een indruk van deze middag.