Open repetitie 17 december 2019

Jubilarissen 2019 MiniatuurOpnieuw een jaar voorbij en dus weer een traditionele repetitie met gasten en het huldigen van onze jubilarissen. Onze voorzitter verwelkomde een twintigtal gasten, veelal ons vaste schare fans en toen kon de ‘repetitie’ beginnen.

Wat zou onze dirigent nu weer hebben uitgedacht om iedereen te vermaken… Nou, dat werd snel duidelijk. Was het in voorgaande jaren een lesje instrumentenkennis of een wedstrijdje “maestro”, ditmaal kregen de gasten een lesje muziektermenkennis (leuk scrabblewoord trouwens…). De dirigent liet het orkest op verschillende manieren hetzelfde stuk(je) spelen en gaf daarbij uitleg over zaken als staccato en portato, over dynamiek en tempi, ondertussen zwaaiend met zijn partituur en vertellend dat het orkest zo goed naar zijn aanwijzingen kijkt en luistert… En met goede metaforen wordt alles toch zo duidelijk. Zo weten we nu op welk marstempo de kamelen door de woestijn lopen en hoe de Drie Koningen zijn aangekomen in Nazareth. Ook weten we nu hoe Beethoven aan de eerste noten van zijn vijfde symfonie kwam maar we weten nog steeds niet wie er op zijn deur klopte…
En toen was het tijd voor koffie en de jubilarissen, dus op naar de “feestzaal” waar de tafels met kerststukjes, koekjes en chocolaatjes mooi versierd klaar stonden. Dit jaar waren er vier leden die hun twaalfeneenhalfjarig (weer mooi scrabblewoord…) jubileum hadden bereikt; op de foto van links naar rechts: Frank Mouwen, Tineke Kramer, Hans Hendrikx en Fred Rooijakkers, de voorzitter zelf dus. Deze laatste sprak zijn drie medefeestvierders toe en had voor iedereen wel een persoonlijke vermelding: trouwe repetitiebezoekers en allemaal leden die zich ook in verschillende commissies nog verdienstelijk maken voor de club, zoals in de activiteitencommissie en de muziekcommissie. De voorzitter kon zichzelf natuurlijk niet toespreken maar laat dat maar over aan onze vicevoorzitter; ook zij had (gelukkig) alleen maar vriendelijke woorden en prees Fred om zijn werk als voorzitter.
En een leuke hechte club als ons seniorenorkest waardeert zijn leden altijd op gepaste wijze, ditmaal met de juiste fles voor de juiste persoon en een prachtig kerststuk voor de partners, waarvoor namens alle jubilarissen hartelijk dank. En last but not least werd onze dirigent in het zonnetje gezet voor zijn niet aflatende reislust om ons te komen dirigeren!
Eric Driessen heeft zich weer in allerlei bochten gewrongen om de meest mooie foto’s te kunnen maken, zoals bij dit artikel. Zijn andere foto’s (via Siris) vindt u HIER.