Optreden KBO

KBO2

Vandaag gingen we het jaarlijkse uitje van de KBO Someren muzikaal opluisteren. Bij “de schut” van Someren, het Sint Joris Gilde achter molen Den Evert, waren een drietal tenten opgezet waar de deelnemers zich hadden verzameld voor een leuke middag met koffie, cake, hapjes en natuurlijk muziek. Eén tent was gereserveerd voor ons Seniorenorkest Groot Someren en nu bleek maar weer eens dat we onze naam eer aandoen want “zij zijn groot en ik is klein…” zei de tent ? te klein.
Maar door flink te puzzelen, tentdoeken omhoog te klappen en stoelen in elkaar te weven konden we toch gaan zitten, weliswaar als haringen in een tonnetje maar het was te doen.

KBO3Afijn, nou waren we bij aankomst ook al niet helemaal droog gebleven maar tijdens het spelen van onze eerste nummers hebben we kennelijk barsten in het wolkendek getoeterd want KBO kreeg een heel andere betekenis: Keiharde Bui Onderweg… De tendoekendaken begonnen zo hier en daar flink door te zakken en de dirigent was zodoende ook niet meer voor iedereen zichtbaar want op de foto hierboven kun je zien dat hij links een flinke zak voor zijn hoofd had hangen (!) maar door alleen maar naar het dirigeerstokje te kijken (zijn altijd goedkeurende blik was toch niet zichtbaar)  wist je ongeveer waar de eerste tel van een maat viel.

Het was heel erg jammer, voor iedereen, maar uiteindelijk was het niet meer “houtbaar” want de klarinetten en de fagot zouden door al het vocht kunnen kromtrekken en dus hebben we onze muzikale bijdrage maar beëindigd. Maar wel met de afspraak dat we het volgend jaar zeker terugkomen maar dan in een tent van tenminste 10 x 8 meter (de maten komen van Jeu).