Sonnehove 2022

Sonnehove1 Miniatuur

Dinsdagmiddag 30 augustus, een warme zomerdag met een lekker windje. We hebben een optreden bij Sonnehove en zitten met de hele club buiten op de binnenplaats (!) tussen de gebouwen en het klaterende fontein.
Vandaag waren we weer gekleed in onze zwarte outfit en het zonnetje scheen dan ook handenwrijvend over de daken op ons neer… Dus een rood hoedje of een zonnebril waren absoluut geen overbodige luxe.
Ons publiek zat lekker in de schaduw van de gebouwen of onder een grote parasol en keek geamuseerd toe hoe wij onze muziekbladen met wasknijpers en andere bindmiddelen op de lessenaar hielden, hetgeen onze dirigent niet altijd lukte.

We hebben verschillende goed klinkende nummers gespeeld en het publiek kon het prima waarderen. Sonnehove2 MiniatuurToch was merkbaar dat een enkel muziekstuk in de buitenlucht niet goed uit de verf komt omdat het waait en sommige passages voor weinig instrumenten zijn geschreven en daarbij ook nog eens zacht gespeeld moeten worden; het geluid waait dan grotendeels weg dus volgende keer gewoon eerst de wind uitzetten…
Maar we hebben de bewoners van Sonnehove weer een fijne middag bezorgd en daarbij beloofd dat we volgend jaar gewoon terugkomen. Misschien dat we dan publiek en orkest eens 180 graden moeten draaien?