Berlicum 2013

Orkestendag Berlicum

Berlicum 2013Ja, luitjes! Daar ging ie dan, “schoolreisje” zoals Fred het in zijn welkomstwoordje noemde. In de vroege ochtend van woensdag 18 september verzamelden we bij ons clubhuis en om 09.00 uur vertrokken we met de bus, gelukkig weer met ondersteuning van een aantal fans. We reisden af voor een uitwisseling met diverse seniorenorkesten uit de hele omtrek in “Den Durpsherd” van Berlicum. Om 10.30 uur mocht ons orkest de spits afbijten en alles verliep gesmeerd.

Een prachtige zaal met een prima akoestiek en omdat we de eerste waren hadden we nog niet eens te klagen over publiek (ja, ja, we hadden natuurlijk zelf ook al gezorgd voor fans…). Nou, we hebben ze een poepje laten ruiken zoals je dat wel kan zeggen. Iedereen had de aanwijzingen van Roger van de repetitie goed in zijn oren geknoopt. Op een paar kleine uitschuivertjes na! Maar we hebben ervan genoten en dat blijft altijd het belangrijkste. En de solo’s van de baritons zijn voor herhaling vatbaar! Nadat we gespeeld hadden kwam een muzikante van een ander orkest naar ons toe met het compliment dat wij “zo’n mooie baritons” hadden, hetgeen iemand de opmerking ontlokte: “Ja, die worden ook elke week gepoetst…”! En Roger? Ook hij was trots op de prestatie van zijn orkest!
Het “Regionaal Seniorenorkest” Luctor et Emergo”, een orkest van zo’n 60 leden afkomstig uit en rond de Betuwe, volgde met ook zeer diverse “fruitige” muziekstukken, van de Mars der Medici, ouverture van J. Offenbach tot een medley van Country muziek. Hoogtepunt was wel dat het orkest het lid mevrouw Truus van Gemert (82 jaar) begeleidde met een (sopraan)solo. Ze kreeg dan ook een ovationeel applaus. Volgens enkelen had ze beter geen microfoon kunnen gebruiken, dan was het nog mooier geweest. Geweldig wat zij nog voor een stem liet horen.
Inmiddels waren we aan de lunch toe en er werd een pauze ingelast. De verzorging was prima en we lieten het ons allemaal goed smaken. Om 13.30 uur werd het programma vervolgd met “De Laatbloeiers” uit Engelen. Muziek was het wel maar ik weet niet hoe iedereen hier naar geluisterd heeft, maar ze hadden er plezier in. De potpourri van de sixties was leuk en de zaal deed goed mee. De saxofoonsolo bij “Sail Along Silvery Moon” was opvallend te noemen.
Als laatste luisterden we naar “Ons Muziekske” uit Berlicum. Het was een orkest met een vijftiental muzikanten waarvan vier accordeons en ook zelfs een mondharmonica. De dirigent was iemand met ervaring, dat kon je zo zien; hij moest zelfs de zaal in om te kijken hoe het er allemaal uitzag. Ze hadden zelfs een clublied en de trompettist zong er zelfs bij. Ook zij speelden het Italiaans nummer “O Sole Mio” en de zaal zong mee. Jammer dat we het laatste orkest “Het Maaslands Seniorenorkest” niet meer konden beluisteren want daar zat volgens mij echt muziek in.
Om 15.30 uur werden we gemaand naar de bus te gaan en was het voor ons tijd om huiswaarts te keren. Op donderdag is er nog zo’n “Seniorenorkestendag” en dan zijn onze leden die bij “Da Capo” zijn nog een keer aan de beurt. Wij wensen hen succes!
Op de terugweg naar huis bedankt de voorzitter iedereen voor zijn bijdrage aan het slagen van deze dag en speciaal ook onze fans voor hun ondersteuning, met een verwijzing naar “Ons Muziekske” dat gelukkig niet ons muziekske is en hij wenste iedereen wel thuis en nog een prettige avond. Zie ook het fotoalbum. (tekst Annie Meeuws)